Wingsuit
2017. május 03. írta: AdrenalinLöket

Wingsuit

Repülj, akár egy madár

Egy korábbi bejegyzésünkben, melyben a 10 legveszélyesebb extrém sportot gyűjtöttük össze, már írtunk egy keveset a wingsuitról.Visszajelzéseitek alapján többen az első helyre tennétek, mint a legveszélyesebb extrém sport, ezért úgy gondoltuk, hogy szánunk erre egy egész cikket.

wingsuit.jpg

Magyar fordításban szárnyasruha-repülésnek szokták nevezni, de a legtöbben azért maradnak a wingsuit (flying) elnevezésnél. A sport lényege, hogy a sportoló egy bizonyos magasságról leugrik, miközben egy speciális ruha – ez a szárnyasruha – segítségével egyensúlyozva földet ér. Az ugrás általában egy ejtőernyő segítségével fejeződik be.

Az első modern szárnyasruhát a ’90-es években fejlesztették ki. A ruhát korábban birdman suit (madár öltöny), illetve flying squirrel suit (repülő mókus-öltöny) neveken is emlegették.

2015 februárjában volt az első sikeres ejtőernyő nélküli ugrás és leszállás, így elképzelhető, hogy hamarosan megszokottá válik ez a formája is. Veszélyessége miatt azonban csak az kezdheti el űzni a wingsuit sportot, aki már túl van 200 ejtőernyős ugráson.

Kalandra fel, irány az ejtőernyőzés, majd a wingsuit.  Hoztunk nektek egy kedvcsináló videót a legveszélyesebb ugrásokról:

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinloket.blog.hu/api/trackback/id/tr6812476441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jnagy1489 2017.05.15. 17:06:41

Ha addig is élek is kipróbálom!!!
süti beállítások módosítása