Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon!
2017. április 02. írta: AdrenalinLöket

Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon!

Helyek, ahol extrém sportokat próbálhattok ki.

      Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon! - Janis Joplin mondatát én talán annyival kiegészíteném, hogy ne fiatalon, hanem fiatal lélekkel haljunk meg.

     Az extrém sport a tökéletes mód arra, hogy a végletekig élvezzük az életet, az adrenalin száguldjon az ereinkben, érezzük és élvezzük a veszélyt, a tudat, hogy csak egy kötél tart egyszerre ijesztő és felemelő érzés. Ilyenkor a körülöttünk lévő világ megszűnik létezni, csak mi vagyunk, csak rajtunk múlik, hogy sikerülni fog vagy sem.

       A kérdés csak az, hogy van-e elég bátorságunk kipróbálni?

     Térjünk át a tényekre, ahhoz, hogy valaki kipróbáljon bármilyen extrém sportot, először is megfelelő erőnlét, tudás, felszerelés, és tapasztalt emberek segítsége kell. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, vagy nem érezzünk magunkban a megfelelő magabiztosságot, inkább halasszuk későbbre és próbáljunk ki kevésbé veszélyes sportokat.

     De ha úgy érzed, minden megvan benned, akkor az alábbi helyeket neked találtak ki, bemutatunk pár olyan helyet, ahol biztonságos körülmények között, tapasztalt felügyelők vagy túravezetők mellett kipróbálhatod az ejtőernyőzést, sárkányrepülést, bungee jumpingot vagy barlangászatot.

Ejtőernyőzés

    A tandemugrás a legegyszerűbb és egyben nagyszerű módja annak, hogy kipróbáld az ejtőernyőzést. A tandemugrás során egy erre kiképzett, tapasztalt ejtőernyőssel párban hajtod végre az ugrást. Ebben az esetben a kísérő végez miden feladatot, és az igénybe vevő csak élvezi az ugrást. Ezt a szolgáltatást Budapest területén is igénybe lehet venni, a Tandem.hu ( https://www.tandem.hu/ ) oldalán részletesen is lehet olvasni róla, és árajánlatokat nézni.

      De ha te nem elégszel meg ezzel és saját magad szeretnéd kézbe venni az irányítást, részt vehetsz ejtőernyős tanfolyamon is, és utána akár egyedül is ugorhatsz. A Skydive Balaton szervez is ilyen tanfolyamokat. http://skydivebalaton.com/Hu/ejtoernyos-iskola/ejtoernyos-iskola
tandem-ugras-575e39e8f3455.jpg

Sárkányrepülés

       Azok, akik a sárkányrepülés világa felé kacsingatnak, szintén 2 opció közül választhatnak, tandem siklóernyőzés, vagy tanfolyam.

      Tandem sárkányrepülést itt találsz. http://akcion.hu/7961-tandem-sarkanyrepules?gclid=Cj0KEQjwwoLHBRDD0beVheu3lt0BEiQAvU4CKuzTLbLciAaHU3nKqXjWmBEuNSgMXnDwruTSKuCarzUaAp2j8P8HAQ míg tanfolyamokat a  Főnix Repülőklub biztosít Debrecenben. http://fonixrepuloklub.hu/szolgaltatasok/kikepzes
870-1480482906-3881.jpg

Bungee Jumping

       Sajnos Magyarországon nincs olyan hely, ahol egész évben ki lehetne próbálni a kötélugrást, de ha figyelmes vagy nyáron az ország nagyobb városaiban kipróbálhatod, és ezenkívül évről évre szoktak felállítani a Sziget és a VOLT fesztiválon is ugróhelyeket.

317910931-bungee-jumping-in-windsor.jpg

Barlangászat

      Ha arra vágysz, hogy felfedezd a barlangok titkos világát, akkor neked ajánljuk a Trio- és a Szuadó barlangokat, amelyek 55 méter mélyen a Mecsek-hegységben találhatóak. A barlangok jellemzői, hogy nincsenek kiépítve, sok helyt sárosak és néhol csak kúszva, mászva lehet közlekedni.

       A túráról részletesen a http://www.mecsekhaza.hu/ oldalon lehet tájékozódni, és ugyanitt lehet bejelentkezni is a túrára fejenként 4.890 forintért.

dsc01154.jpg

 

       Következő cikkben a vizes extrém sportok világába próbállak bevezetni titeket, és megmutatni a legközelebbi helyeket, ahol kipróbálhatjátok azokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinloket.blog.hu/api/trackback/id/tr6312395579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása